LØPSMANUAL

Her finner du løpsmanualene for våre løp. 

VELG LØP HER

Dato: Lørdag  05. juni 2021
Start: Oanes kai – Kl.08:30
Distanse: 62 km
Høydemeter: 2.500
Underlag: Terreng/vei (27km.vei – 35km.terreng)
Makstid målgang: 14,5t – Kl. 23.00 Lysebotn

Kr.990,-
Dekker:
– Planlegging/klargjøring og organisering m.m.
– Båt fra Lauvik til Oanes (lørdag morgen)
– Medaljer til alle som fullfører
– `Hals`med påtrykk Lysefjord Running
– Frakt av bagg/sekk fra Oanes til Lysebotn
– Matstasjoner
– 2 stk.gel fra squeezy
– Enkel grillmat i målområdet
– Massasje i målområdet fra Frisk Helseklinikk Ålgård . NB!Tilbudet gjelder frem til kl.20:30 .

Mer Info Kommer
Maks antall deltakere: 450
Alle som er 16 år pr. 05.06.2021/ kan delta.

Påmeldingen er bindende . Det gis ikke refusjon på kjøpt løpsbillett. Det gis ingen refusjon ved sykdom, skade,avmelding e.l. Det settes opp ventelister,ved avmelding blir første mann på ventelisten kontaktet.

Nytt fra 2019
Du kan selge eller gi vekk ditt startnummer frem til 14 dager før løpsstart. Dette gjøres ved å logge inn på din konto på EQTiming.no og endre informasjon på billetten.Det kommer et gebyr på Kr.55,- for å endre informasjon på billetten. Husk: vær obs på at du oppdaterer ALL informasjonen (navn, telefonnummer, email ol) da dette blir brukt for å kommunisere med deltakeren for løp. Det er også viktig at vi greier å kontakte deltakeren underveis i løpet av sikkerhetshensyn.
Det er IKKE lov å møte opp på løp å hente ut startnummer på ett annet navn en seg selv.

Løpet starter ved Oanes kai kl.0830 og følger vei mot Tau(ca.7km). Ved Heiatjørna er det sti frem til Preikestolen Fjellstue – kupert terreng.
Fra fjellstuen følger du sti mot Prekestolen. Ved Lammatoknuten deler stien seg – følg sti ned bratt bakke inn mot Bratteli og Bakken. Etter passering Skogavatnet vil du se Hengjande(majestetisk syn). Sti følger videre på snaufjell(fantastisk utsikt ned mot fjorden) før du brått går ned i tett skog og videre til Bratteli og Bakken gård (fantastisk sted). Fra Bakken går sti ned (steinsatte trapper) før den krysser av til venstre mot Songesand (ulendt terreng-ur). Fra Songesand følger du vei(ca.5,5 km.) før du tar av mot Helmikstølen. Videre følg traktorvei (ca.4,5km.) inn Daladalen hvor du passerer Songedal Turisthytte. Traktorvei vil gå over til sti mot Fyljesdalsskaret. (herfra kan du se anleggsvei på motsatt side av dalen). Videre går sti ned mot Fyljesdalsvatnet for så en lang/bratt bakke opp til vei hvor du tar til høyre (løpets høyeste punkt på ca.700 moh). Følg anleggsvei(ca.13km.) ned mot Lysebotn- Lysefjorden Turisthytte.
Det vil være 2 mellomtider under løpet. Ved ca.7km og 25km. (Songesand kai)
Løypa er svært krevende med mange opp- og nedstigninger og krever mye av deltakerne.
Ultraløpet vil ha sperretider ved :
– Prekestolen Fjellstue
– Songesand kai
– Nordre Stølstjørna
Deltakere som ikke ankommer overnevnte sjekkpunkter før angitt tidspunkt vil ikke få registrert sluttid. Dersom du bryter løpet er det viktig at du gir beskjed umiddelbart til løpsleder.
Den enkelte er selv ansvarlig for å ta seg selv tilbake til start-/ målstedet eller steder etter eget ønske. Dersom deltakeren velger å bryte løpet vil sperretiden på Prekestolen Fjellstue vil det være buss/taxi som kan frakte deg tilbake til startområdet. Ved sperretiden på Songesand vil dette være gunstig sted å gjøre dette på p.g.a. turistbåt inn/ut fjorden(kostnad dekkes av deltaker) Rekker du ikke båt, henter vi deg med båt – Pris.pr.deltaler:Kr.150,- (husk kontanter)
Lysefjorden står for øvrig på verdens UNESCO`s verdensavliste.

1.Prekestolen Fjellstue (ca.12km.)3t.(kl.11:30)
2.Songesand kai (ca.25km) 7,5t.(kl.16:00)
3.Nordre Stølstjørna (ca.50km)12,5t.(kl.21:00)
4.Makstid målgang: 62km.14,5t. Kl.23:00 Lysebotn
Etter kl.23:00 vil det ikke gis sluttid, men gjennomført.
Etter kl.23:00 vil vårt utstyr ifm.arr.pakkes ned.
Starttidspunkt: Kl.08:30 Oanes Kai
Matstasjoner : 25km. – 49km. – 62km(mål)
Energidrikke – banan – snacks – noe salt å bite i – cola – vann(varierer fra mat til matstasjon

Alle som fullfører løpet vil få tildelt medalje
1.2.3.premie i herre og dameklasse

– Matstasjon inkl.enkel grillmat ( for løperne og stab)
– Premieutdeling (ca.kl.17:30)
– Alle som fullfører løpet vil få tildelt en FIN medalje
– Gode middagsretter kan kjøpes hos Lysefjorden Turisthytte STF -Speaker – musikk – intervjuer / peisestuen hos Lysefjorden Turisthytte STF
– Kanskje lander basehopperne i målområdet.
– Vi anbefaler så mange som mulig å bestille overnatting i Lysebotn. Lysebotn er ett fantastisk sted og her anbefales at familier og venner møter opp for å hei løperne i mål.
Det legges stor vekt på høy kvalitet og trivsel både før, under og etter løpet, med god sosial ramme og speaker.

Overnatting i Lysebotn

– Lysefjorden Turisthytte: booking@lysefjordenturisthytte.no (målområdet for Lysefjorden Inn)
– Hauane Bed og Breakfast Lysebotn
– Kjerag Lysebotn B&B (like ved målområdet) – Kjerag Lysebotn Camping Resort : contact@visitkjerag.no
Overnatting før start:
– Preikestolen Fjellstue post@preikestolenfjellstue.nohttps://www.preikestolenfjellstue.no/online-booking/ (17 km.fra startområdet Oanes)
-Lysefjord hyttegrend

Fra Sandnes vil det med bil ta ca.30 min.og ca.40.min.fra Stavanger til Lauvvik kai. På kaiområdet har vi parkeringsvakter som hjelper deg.

Båt fra Lauvvik til Oanes (Start)

Kl.0745 med ankomst Kl.0755

Lørdag 6. juni.
– Ferje (The Fjords)

– Det er veiforbindelse fra Lauvik til Sirdal og videre over fjellet til Lysebotn.

Bindende påmelding – viser også til punkt.nr.3, NYTT fra 2019
Påmeldingen er bindende. Det gis ingen refusjon ved sykdom, skade e.l.

Mat, klær,mobiltelefon til bruk under løpet(ikke dekning under hele løpet), kart, kompass – allikevel håper vi at T er godt synlig.Løpet vil også bli GODT merket med røde vimpler merket Lysefjord Running.I et langt løp som dette kan været skifte brått underveis og det er nødvendig at deltakerne er forberedt på dårlig vær.

Deltakerne må ha med seg mat og drikke(mye bekker/vann under løpet.Ved matstasjoner og i målområdet gis det mineralvann (Coca Cola) ,ernæringsdrikke (Squeezy),chips,nøtter,spekepølse,søtsaker,bananer,vann – vann som gis under løpet blir tatt fra bekker/vann.Tilbudene varierer fra matstasjon til matstasjon.I målområdet gis det enkel grillmat.

Dersom det oppstår en situasjon som krever bistand utenfra benyttes offisielle nødnumre, i tillegg tas det kontakt med løpsleder på oppgitt mobiltelefon (Tlf.926 10143 – Willy Steinskog)
Den enkelte er selv ansvarlig for egen sikkerhet under løpet og for at han/hun er godt forberedt til å gjennomføre løpet. Les løpsbeskrivelsen nøye og følg med på den informasjonen som gis på løpets hjemmeside/facebook og info før start(kl.0820).  Likevel er det viktig at den enkelte deltaker forbereder seg GODT, følger merket løype(Turistforeningens rutenett merket T) og skilting. Løypetraseen vil bli merket med røde vimpler med påtrykk Lysefjord Running. Den enkelte må bruke egen vurderingsevne ute i løypa i den aktuelle situasjonen,slik vil sikkerheten bli ivaretatt på beste måte. Det vil være tilstede helsepersonell i start, Preikestolen turisthytte, Songesand, siste matstsajon-Nordstø og i målområdet. Den enkelte deltaker må ha med seg nødvendig medisiner ift.evnt.sykdommer /skader du har fra før.

Ved avlysning av vårt arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter.
Ved avlysning av løpet på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen force majeure beholder arrangøren startkontingenten.

Ved påmelding til vårt arrangement, samtykker du i at ditt navn vil bli offentliggjort i start- og resultatlister, som også blir lagt ut på web i søkbar form, slik at også tidligere års resultater kan gjenfinnes. Disse listene kan også inneholde opplysninger om aldersklasser og klubbmedlemskap. Persondata og resultater vil bli lagret i vår database i samsvar med bestemmelsene i Personopplysningsloven.

Påmelding innebærer samtykke til at situasjonsbilder av deg blir lagt ut på vår hjemmesider og facebook etter arrangementet. Slike bilder vil inngå i vårt fotoarkiv og kunne bli gjenstand for gjenbruk av lignende art, for eksempel tidsskrifter og publikasjoner. Bilder kan også bli brukt i kommersiell sammenheng.
Bildene benyttes for og til aviser, tidsskrifter og andre tredjeparter. Ved videresalg av bilder har kjøperen ansvaret for at bruken skjer i samsvar med relevant regelverk.

Alle deltagere som melder seg på Lysefjorden inn Ultramarathon må vite om ulike farer og risikoer dette innebærer. Arrangør er forsikret og kan ikke gjøres ansvarlig for noen form for skade som skulle skje løper i tilknytning til arrangementet. Skade menes her: skade på person og skade på ting. Arrangør har ikke noe ansvar for evnt. tyveri. Med din påmelding bekrefter du at jeg ikke har eller har hatt sykdommer som kan framkalle akutte anfall, og jeg bekrefter at jeg ikke er påvirket av alkohol eller andre rusmidler under arrangemanget.
Som deltaker skal du være klar over at du ikke er forsikret av arrangør Lysefjorden Inn Ultramarathon dersom en ulykke/skade skulle oppstå under arrangementet.

Lysefjorden Running
Orgnr. : 916 142 692
 
Kontakt:
Løpsleder: Willy Steinskog
Telefon: +47 926 10 143
e-mail: post@lysefjordrunning.com
Hjemmeside : www.lysefjordrunning.com
Facebook:Lysefjorden Inn Ultramaraton

Flørli er en fraflyttet bygd langs sørsiden av Lysefjorden med 13 bolighus. De som tidligere bodde på stedet var kraftverksarbeidere i Flørli kraftverk.
 
På det meste var det 30 barn på Flørli skule og bygda hadde post og butikk. Skolen ble stengt i 1970 og butikken i 1981. Flørli ble fraflyttet i 1999 på grunn av automatisering av kraftverksdriften. I dag er en del av husene solgt som fritidshus og det er rift om byggene som ligger midt i en turistperle. I dag er det tre fastboende på Flørli. I 1999 åpna den nye kraftstasjonen på Flørli, langt inne i fjellet. Den gamle kraftstasjonen og trappene ligg no åpne for nye aktivitetar. Flørli har sin egen kunstutstilling og i des. 2016 gikk programmet på NRK ” Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”.
 
– Flørlitrappene har blitt en av Lysefjordens store turistattraksjoner.
– Du kan komme til Flørli kun med båt.
– Stor gjestebrygge for småbåter
– Åpne kafe i den gamle kraftstasjonen
– Nytt på Flørli er pub i den gamle skolen skolepubben.
– Når du kommer til Flørli vil du merke en historisk sus over stedet.
 
Løpet starter ved Flørli kai kl.1200 .Videre opp verdens lengste tretrapp med 4444 trinn. Trappa er 1470 meter lang og har en stigning på 741 meter. Langs trappa ligger rørgatene som ble benyttet til kraftproduksjon tidligere. På vei opp er det flere rasteplasser som kan gjøre godt for stramme leggmuskler og hurtig pust. Ved siden av trappen er det waier og tre rekkverk som du kan sikre deg med.
Trappa er opptil 50 grader bratt og under deg vil det enkelte plasser være 4-5 meter. De er nummererte treskilter for hver 500 trinn som er godt. På toppen av trappa vil det være drikke/ matstasjon og mellomtid (Ternevatnet), her kan du samtidig nyte den spektakulære utsikten over Flørlibygda langt der nede og Lysefjorden som strekker seg ut .
Vider følger du grusvei mot Stora Flørvatnet (3km.), her er løpets høyeste punkt på ca.829 m.o.h. Ved Stora Flørvatnet deler veien seg og du tar til høyre og følger grusvei ned mot Fløyrli. Etter ca 1km tar du av grusvei og følger turistløype. Stien går vekselvis videre på fjell, stein, skog og myr ned mot Fløyrlistølen med en fantstisk utsikt ned mot fjorden. Fra Flørlistølen går det bratt ned mot Flørli kai med målgang på bryggen. Løpet vil bli godt merket med vimpler og sperreband merket med Lysefjord Running. Løpet vil ha en mellomtid på toppen av Flørlitrappene etter ca 1.5km.
NB! Tenk sikkerhet.
 
Dersom du bryter løpet er det viktig at du gir beskjed umiddelbart til løpsleder (Willy Steinskog Tlf.926 10143).
 
Den enkelte er selv ansvarlig for å ta seg selv tilbake til start-/ målstedet eller steder etter eget ønske.
 
NB! Det er ikke tillat å benytte piggsko i trappene
 
Med sportslig hilsen
Willy Steinskog
Løpsleder

Dato: 27. juni 2020
Distanse: 10,4 km
Høyeste punkt: 829 m.o.h
Underlag: 4444 trapper(verdens lengste tretrapp) – videre på grusvei ,terreng og sti
Starttidspunkt:  Kl.12:00 Flørli kai. 20.sek.intervall mellom hver løper.
Mellomtid: På toppen av Flørlitrappene 741m.o.h (1.470km)
Målgang: Flørli kai
Makstid målgang: 4t.
Drikkestasjon: Ved toppen av Flørlitrappene.
 
Det vil være 1 mellomtid under løpet. Ved ca 1,47km. Løpet har en makstid ved målgang på 4 timer.
Deltakere som ikke ankommer overnevnte slutt tid vil ikke få registrert sluttid. Dersom du bryter løpet er det viktig at du gir beskjed umiddelbart til løpsleder.
 
Den enkelte er selv ansvarlig for å ta seg selv tilbake til start-/ målstedet eller steder etter eget ønske.
 
Alle som melder seg på løpet vil ved mål på Flørli få tildelt medalje. 1.2.3. premie i dame og herreklasse.

Ordinær pris kr. 580,-
Påmeldingen åpner: 06 Januar 2020
 
Dekker
– Planlegging/klargjøring og organisering m.m.
– Matstasjon i målområdet – drikkestasjon på toppen av trappene.
– Tidtaking med mellomtid
– Premier innenfor herre/dameklasse 1.2.3 plass
– Badestamp på brygga
– Fin medaljer til alle som gjennomfører
– Massasje i målområdet fra Frisk Helseklinikk Ålgård
 
– Ved påmelding må du godkjenne at du har lest og forstått løpsmanualen.
– Påmeldingen er bindende. (Salg av egen billett er tillatt mot gebyr, se punkt lenger nede)
– Det gis ingen refusjon ved sykdom, skade, avmelding e.l.
– Aldersgrense: 15 år innen 27. juni 2020
– Det settes opp ventelister, ved avmelding blir førsteman på ventelisten kontaktet.
 
Selge eller gi din løpsbillett? 

– Du kan selge eller gi vekk din billett frem til 14 dager før løpsstart. Dette gjøres ved å logge inn på din konto på EQTiming.no og endre informasjon på billetten. Det kommer et gebyr på 55kr for å endre informasjon på billetten.
Husk: ver obs på at du oppdaterer ALL informasjonen (navn, telefonnummer, email ol) da dette blir brukt for å kommunisere med deltakeren for løp. Det er også viktig at vi greier å kontakte deltakeren underveis i løpet av sikkerhetshensyn.
Det er IKKE lov å møte opp på løp å hente ut startnummer på ett annet navn en seg selv. 

Det ingen veiforbindelse til Flørli – det må benyttes turistferje eller hurtigbåt fra Lauvvik (kun turistferje på lørdag)
Fra Sandnes vil det med bil ta ca.30 min.og ca.40.min.fra Stavanger til Lauvvik kai.På kaiområdet er det godt med parkeringsplasser.
 
Tur eller retur til/fra Flørli

www.thefjords.no

Turistbåt trafikkerer fra Lauvvik til Flørli inn lørdag og ut på kvelden.

 
Med buss til Lauvik
www.kolumbus.no
 
Overnatting
Leiligheter i eneboliger: Der er fire like leiligheter til 8 personer hver og en leilighet til 6 personer – i alt 38 senger.
Booking for overnatting m.m.: www.florli.no/accomodation
 
– Flørli Turisthytte Stavanger Turistforening(selvbetjent) : 27 sengeplasser
 
– Overnatting i eget telt , gressplen ved bryggen.

Registrering/startnr/individuell forberdelse: Kl.11:00 -11:50
 
– Plassering av bag/utstyr – omkledning
– Kl.12:00 START (fra Flørli kai)
– Oppvarmingsøvelser
– Intervallstart 20.sek.mellom hver løper
– Mellomtid : toppen av Flørlitrappene
– Drikkestasjon på toppen av trappene / MÅL
– Frisk Helseklinikk tilbyr gratis massasje til løperne etter løpet.
 
ETTER LØPET
– Premieutdeling – 1.2.3.plass i herre/dameklasse.
– Enkel mat (gratis)til deltakerne.
– Middag kan kjøpes på Flørli kaffe
– Stor badestamt på kaien (gratis for løperne)
– Det legges stor vekt på høy kvalitet og trivsel både før, under og etter løpet, med god sosial ramme
 
– Vi anbefaler så mange som mulig å bestille overnatting på Fløyrli (se eget punkt om overnatting)

ERNÆRING
Deltakerne må selv sørge for å ha med seg mat og drikke om ønskelig (bekker/vann under løpet). Ved matstasjon i målområdet gis det saft, ernæringsdrikke, bananer,sjokolade m.m.
Ved målområdet blir det til løperne servert enkel grillmat.På toppen av trappene gis det Coca cola og vann.
 
UTSTYR 
Mat, klær,mobiltelefon til bruk under løpet (ikke dekning under hele løpet) . I et løp som dette kan været skifte brått underveis og det er nødvendig at deltakerne er forberedt på dårlig vær. Vi anbefaler en vinn/vanntett jakke til å ha på seg på toppene.
Informasjon som gis før ,under  og etter løpet  er på norsk.
 
SIKKERHET
Dersom det oppstår en situasjon som krever bistand utenfra benyttes offisielle nødnumre, i tillegg tas det kontakt med løpsleder på oppgitt mobiltelefon (Løpsleder Willy Steinskog tlf.926 10143).
Den enkelte er selv ansvarlig for egen sikkerhet under løpet og for at han/hun er tilstrekkelig forberedt til å gjennomføre løpet. Det vil være forbudssoner mot passering i enkelte deler av trappa (bratteste partier). Den som blir forbigått MÅ vike. Les løpsbeskrivelsen nøye og følg med på den informasjonen som gis på løpets facebook og info før start. Likevel er det viktig at den enkelte deltaker forbereder seg godt, følger merking/skilting og bruker egen vurderingsevne ute i løypa i den aktuelle situasjonen. Slik vil sikkerheten bli ivaretatt på beste måte. Det vil være tilstede helsepersonell i start/målområdet.
NB! Startnummeret MÅ være godt synlig under hele løpet.
 
AVLYSNING
Ved avlysning av vårt arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter. Ved avlysning av løpet på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen force majeure beholder arrangøren startkontingenten.
 
FORSIKRING
Alle deltagere som melder seg på Flørlitrappene Opp må vite om ulike farer og risikoer dette innebærer. Arrangør kan ikke gjøres ansvarlig for noen form for skade som skulle skje løper i tilknytning til arrangementet.
Skade menes her:
– Skade på person 
– Skade på ting. 
 
Arrangør har ikke noe ansvar for evnt. tyveri. Med din påmelding bekrefter du at jeg ikke har eller har hatt sykdommer som kan framkalle akutte anfall, og jeg bekrefter at jeg ikke er påvirket av alkohol eller andre rusmidler under arrangemanget. Som deltaker skal du være klar over at du ikke er forsikret av arrangør Lysefjord Running dersom en ulykke/skade skulle oppstå under arrangementet.
 
PERSONOPPLYSNINGER OG BRUK AV PERSONLIGE BILDER OG SITUVASJONSBILDER
Ved påmelding til vårt arrangement, samtykker du i at ditt navn og bilde vil bli offentliggjort i start- og resultatlister, som også blir lagt ut på web i søkbar form, slik at også tidligere års resultater kan gjenfinnes. Disse listene kan også inneholde opplysninger om aldersklasser og klubbmedlemskap.
 
Persondata og resultater vil bli lagret i vår database i samsvar med bestemmelsene i Personopplysningsloven. Påmelding innebærer samtykke til at situasjonsbilder av deg blir lagt ut på vår hjemmesider og facebook etter arrangementet. Slike bilder vil inngå i vårt fotoarkiv og kunne bli gjenstand for gjenbruk av lignende art, for eksempel tidsskrifter og publikasjoner. Bilder kan også bli brukt i kommersiell sammenheng. Bildene benyttes for og til aviser, tidsskrifter og andre tredjeparter. Ved videresalg av bilder har kjøperen ansvaret for at bruken skjer i samsvar med relevant regelverk.