LØPSMANUAL

Her finner du løpsmanualene for våre løp. 

VELG LØP HER

Dato: 22.sept.2018
Start Kl.: 09:00(Maraton) Start Kl.11:00 (Halvmaraton)
Distanse: Maraton – 42.195 km. / Halvmaraton: 21,097 km.
Total høydemeter: Maraton: 2.600 – Halvmaraton 1100
Start / Mål : Preikestolen Fjellstue
Antall runder  t/r Preikestolen:
Maraton – 5 De tre første rundene vil får en sløyfe i start/målområdet.
Halvmaraton – De to rundene inn til Preikestolen vil få en sløyfe i start/målområdet.Til slutt blir det en rundløype på 4km.i målområdet.
Underlag: Terreng
Løpets høyeste punkt: 604 moh
Makstid målgang: Maraton : 9,5 timer ( Kl.18:30) Halvmaraton 5,5timer (Kl.16:30).
Sperretid: Maraton etter 33km. Kl. 17:00 (4 t/r – Preikestolen Fjellstue – Preikestolen). / Halvmaraton etter 17km. Kl.4,5timer (2 t/r Preikestolen Fjellstue)
Mellomtid: Ved Preikestolen Fjellstue (målområdet) og på Preikestolen
Pris: Kr.650,- (Maraton) Kr.550,- (Halvmaraton)
 
Deltakere som ikke ankommer overnevnte slutt tid vil ikke få registrert sluttid. Dersom du bryter løpet er det viktig at du gir beskjed umiddelbart til løpsleder.
 
Den enkelte er selv ansvarlig for å ta seg selv tilbake til start-/ målstedet eller steder etter eget ønske.
 
PREMIE
1,2,3 plass i herre og dameklasse.
Alle som fullfører løpet vil få tildelt en fin medalje.

Pris Maraton 650,-
Pris Halvmaraton 550,-

Billettsalget stenger 20.09.18 kl. 18.00
 
Maks antall deltakere: Oppdateres
 
DEKKER
– Planlegging/klargjøring og organisering m.m.
– Medaljer til alle som fullfører
– Matstasjon i start/målområdet.
– Alle deltakere får gratis parkering ved parkeringsanlegg startområdet.
 
– Påmelding åpner 04.desember 2017 kl.18:00
– Ved påmelding må du godkjenne at du har lest og forstått løpsmanualen.
Påmeldingen er bindende og det er ikke mulig å selge/overta plass som allerede er tildelt.
– Det gis ingen refusjon ved sykdom, skade, avmelding e.l.
– Alle som fyller 16 år pr. 22.09.2018 kan delta.
 
Det settes opp ventelister, ved avmelding blir førsteman på ventelisten kontaktet.
 
Påmelding gjøres her

ETTER LØPET
– Premieutdeling
– Alle som fullfører løpet vil få tildelt medalje
– Frisk Helseklinikk tilbyr gratis massasje til løperne.
– Gratis badestamp for gjester på Preikestolen Fjellstue fra kl.16:00
 
 
OVERNATTING
Preikestolen Fjellstue
www.preikestolenfjellstue.no
Tlf.:+47 51 74 20 74

 
Vi anbefales at familier og venner møter opp for å hei løperne i start/mål og i løypa. Det legges stor vekt på høy kvalitet og trivsel både før, under og etter løpet, med god sosial ramme og speaker.

DET KAN VÆRE NORGES HARDESTE OG SPEKTAKULÆRE FJELLMARATON !
Løpet starter ved Preikestolen Fjellstue og følger hovedsti til Preikestolen. Maratonløpet vil gå i ett FANTASTISK fint og spektakulært området med generelt bra og opparbeidet løypetrasse. Løypa følger hovedstien inn til Preikestolen og er lett å finne, den vil også være GODT merket med røde vimpler merket Lysefjord Running, pluss masse motivasjonsskilter.
Løperne snur på selve Preikestolplatået . Før løperne kommer til vendepunk vil det bli satt opp skilt FORBUDT MOT Å LØPE. Årsaken til forbudet er at ikke løperne skal komme i konflikt med hverandre før/under og etter vending – sikkerhet ift.bredde på sti og høyde ned. Denne dagen er hovedstien prioritert Preikestolen Maraton og Halmaraton, turister følger alternativ sti. Hovedstien har generelt god passeringsmulighet for løperne.
For løperne på halvmaraton vil det til slutt (etter 2 vendinger inn til Preikestolen) være en sløyfe på 4km. i målområdet.
Vi håper at mange kommer for å heier på løperne langs løypa og i målområdet.
 
Høydemeter  INN  til Preikestolen : 
420 høydemeter
 
UT fra Preikestolen: 
80 høydemeter (maraton 5 runder, halvmaraton 2 runder)
 
Antall  tur/retur Preikestolen Fjellstue – Preikestolen :  
Maraton – 5 på  8 km. pr.runde. De tre første rundene vil får en sløyfe i start/målområdet. (høydemeter pr.runde er på 30)
Halvmaraton – 2 på 8 km. pr.runde pluss en sløyfe i start/målområde.Totalt 21,097km.

UTSTYR
Mat, klær, mobiltelefon til bruk under løpet (ikke dekning under hele løpet). I et løp som dette kan været skifte brått underveis og det er nødvendig at deltakerne er forberedt på dårlig vær.
 
ERNÆRING
Deltakerne må ha med seg mat og drikke. Ved matstasjon i start/ målområdet gis det mineralvann (Coca Cola), ernæringsdrikke, vann og noe å bite i. Ved målgang gis det itillegg enkel mat.
 
SIKKERHET
Dersom det oppstår en situasjon som krever bistand utenfra benyttes offisielle nødnumre, i tillegg tas det kontakt med løpsleder på oppgitt mobiltelefon. (Tlf.926 10143 – Willy Steinskog)
Den enkelte er selv ansvarlig for egen sikkerhet under løpet og for at han/hun er godt forberedt til å gjennomføre løpet. Les løpsbeskrivelsen nøye og følg med på den informasjonen som gis på løpets hjemmeside/facebook og info før start (kl.08:45). Likevel er det viktig at den enkelte deltaker forbereder seg GODT, følger merket løype merket med røde vimpler og sperreband merket Lysefjord Running. Den enkelte må bruke egen vurderingsevne ute i løypa i den aktuelle situasjonen, slik vil sikkerheten bli ivaretatt på beste måte. Det vil være tilstede helsepersonell i start/mål og løypen. Den enkelte deltaker må ha med seg nødvendig medisiner ift.evnt.sykdommer /skader du har fra før.
 
AVLYSNING
Ved avlysning av vårt arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter. Ved avlysning av løpet på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen force majeure beholder arrangøren startkontingenten.
 
FORSIKRING
Alle deltagere som melder seg på Preikestolen Maraton må vite om ulike farer og risikoer dette innebærer.  Arrangør er forsikret og kan ikke gjøres ansvarlig for noen form for skade som skulle skje løper i tilknytning til arrangementet.
 
Skade menes her
– Skade på person
– Skade på ting
 
Arrangør har ikke noe ansvar for evnt. tyveri. Med din påmelding bekrefter du at jeg ikke har eller har hatt sykdommer som kan framkalle akutte anfall, og jeg bekrefter at jeg ikke er påvirket av alkohol eller andre rusmidler under arrangemanget.
Som deltaker skal du være klar over at du ikke er forsikret av arrangør Lysefjord Running dersom en ulykke/skade skulle oppstå under arrangementet.
 
PERSONOPPLYSNINGER OG BRUK AV PERSONLIGE BILDER OG SITUVASJONSBILDER
Ved påmelding til vårt arrangement, samtykker du i at ditt navn og bilde vil bli offentliggjort i start- og resultatlister, som også blir lagt ut på web i søkbar form, slik at også tidligere års resultater kan gjenfinnes. Disse listene kan også inneholde opplysninger om aldersklasser og klubbmedlemskap.
Persondata og resultater vil bli lagret i vår database i samsvar med bestemmelsene i Personopplysningsloven. Påmelding innebærer samtykke til at situasjonsbilder av deg blir lagt ut på vår hjemmesider og facebook etter arrangementet. Slike bilder vil inngå i vårt fotoarkiv og kunne bli gjenstand for gjenbruk av lignende art, for eksempel tidsskrifter og publikasjoner. Bilder kan også bli brukt i kommersiell sammenheng. Bildene benyttes for og til aviser, tidsskrifter og andre tredjeparter. Ved videresalg av bilder har kjøperen ansvaret for at bruken skjer i samsvar med relevant regelverk.

Flørli er en fraflyttet bygd langs sørsiden av Lysefjorden med 13 bolighus. De som tidligere bodde på stedet var kraftverksarbeidere i Flørli kraftverk.
 
På det meste var det 30 barn på Flørli skule og bygda hadde post og butikk. Skolen ble stengt i 1970 og butikken i 1981. Flørli ble fraflyttet i 1999 på grunn av automatisering av kraftverksdriften. I dag er en del av husene solgt som fritidshus og det er rift om byggene som ligger midt i en turistperle. I dag er det tre fastboende på Flørli. I 1999 åpna den nye kraftstasjonen på Flørli, langt inne i fjellet. Den gamle kraftstasjonen og trappene ligg no åpne for nye aktivitetar. Flørli har sin egen kunstutstilling og i des. 2016 gikk programmet på NRK ” Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”.
 
– Flørlitrappene har blitt en av Lysefjordens store turistattraksjoner.
– Du kan komme til Flørli kun med båt.
– Stor gjestebrygge for småbåter
– Åpne kafe i den gamle kraftstasjonen
– Nytt på Flørli er pub i den gamle skolen skolepubben.
– Når du kommer til Flørli vil du merke en historisk sus over stedet.
 
Løpet starter ved Flørli kai kl.1200 .Videre opp verdens lengste tretrapp med 4444 trinn. Trappa er 1470 meter lang og har en stigning på 741 meter. Langs trappa ligger rørgatene som ble benyttet til kraftproduksjon tidligere. På vei opp er det flere rasteplasser som kan gjøre godt for stramme leggmuskler og hurtig pust. Ved siden av trappen er det waier og tre rekkverk som du kan sikre deg med.
Trappa er opptil 50 grader bratt og under deg vil det enkelte plasser være 4-5 meter. De er nummererte treskilter for hver 500 trinn som er godt. På toppen av trappa vil det være drikke/ matstasjon og mellomtid (Ternevatnet), her kan du samtidig nyte den spektakulære utsikten over Flørlibygda langt der nede og Lysefjorden som strekker seg ut .
Vider følger du grusvei mot Stora Flørvatnet (3km.), her er løpets høyeste punkt på ca.829 m.o.h. Ved Stora Flørvatnet deler veien seg og du tar til høyre og følger grusvei ned mot Fløyrli. Etter ca 1km tar du av grusvei og følger turistløype. Stien går vekselvis videre på fjell, stein, skog og myr ned mot Fløyrlistølen med en fantstisk utsikt ned mot fjorden. Fra Flørlistølen går det bratt ned mot Flørli kai med målgang på bryggen. Løpet vil bli godt merket med vimpler og sperreband merket med Lysefjord Running. Løpet vil ha en mellomtid på toppen av Flørlitrappene etter ca 1.5km.
NB! Tenk sikkerhet.
 
Dersom du bryter løpet er det viktig at du gir beskjed umiddelbart til løpsleder (Willy Steinskog Tlf.926 10143).
 
Den enkelte er selv ansvarlig for å ta seg selv tilbake til start-/ målstedet eller steder etter eget ønske.
 
NB! Det er ikke tillat å benytte piggsko i trappene
 
Med sportslig hilsen
Willy Steinskog
Løpsleder

Dato: 23.juni 2018
Distanse: 10,4 km
Høyeste punkt: 829 m.o.h
Underlag: 4444 trapper(verdens lengste tretrapp) – videre på grusvei ,terreng og sti
Starttidspunkt:  Kl.12:00 Flørli kai. 20.sek.intervall mellom hver løper.
Mellomtid: På toppen av Flørlitrappene 741m.o.h (1.470km)
Målgang: Flørli kai
Makstid målgang: 4t.
Drikkestasjon: Ved toppen av Flørlitrappene.
 
Det vil være 1 mellomtid under løpet. Ved ca 1,47km. Løpet har en makstid ved målgang på 4 timer.
Deltakere som ikke ankommer overnevnte slutt tid vil ikke få registrert sluttid. Dersom du bryter løpet er det viktig at du gir beskjed umiddelbart til løpsleder.
 
Den enkelte er selv ansvarlig for å ta seg selv tilbake til start-/ målstedet eller steder etter eget ønske.
 
Alle som melder seg på løpet vil ved mål på Flørli få tildelt medalje. 1.2.3. premie i dame og herreklasse.
 

Ordinær pris kr. 580,-
Billettsalget stenger 22.06.18 kl. 18.00
 
Dekker
– Planlegging/klargjøring og organisering m.m.
– Matstasjon i målområdet – drikkestasjon på toppen av trappene.
– Tidtaking med mellomtid
– Premier innenfor herre/dameklasse 1.2.3 plass
– Badestamp på brygga
– Fin medaljer til alle som gjennomfører
Oppdateres med mer info.
 
– Påmelding åpner 04.des.2017 kl.18:00
– Ved påmelding må du godkjenne at du har lest og forstått løpsmanualen.
– Påmeldingen vil være endelig bekreftet ved innbetaling av startkontigent.
– Påmeldingen er bindende og det er ikke mulig å selge/overta plass som allerede er tildelt.
– Det gis ingen refusjon ved sykdom, skade, avmelding e.l.
– Aldersgrense: 15 år innen 23.juni.2018
 
Det settes opp ventelister, ved avmelding blir førsteman på ventelisten kontaktet.

Det ingen veiforbindelse til Flørli – det må benyttes turistferje eller hurtigbåt fra Lauvvik (kun turistferje på lørdag)
Fra Sandnes vil det med bil ta ca.30 min.og ca.40.min.fra Stavanger til Lauvvik kai.På kaiområdet er det godt med parkeringsplasser.
 
Tur eller retur til/fra Flørli

www.thefjords.no

Turistbåt trafikkerer fra Lauvvik til Flørli inn lørdag og ut på kvelden.

 
Med buss til Lauvik
www.kolumbus.no
 
Overnatting
Leiligheter i eneboliger: Der er fire like leiligheter til 8 personer hver og en leilighet til 6 personer – i alt 38 senger.
Booking for overnatting m.m.: www.florli.no/accomodation
 
– Flørli Turisthytte Stavanger Turistforening(selvbetjent) : 27 sengeplasser
 
– Overnatting i eget telt , gressplen ved bryggen.

Registrering/startnr/individuell forberdelse: Kl.11:00 -11:50
 
– Plassering av bag/utstyr – omkledning
– Kl.12:00 START (fra Flørli kai)
– Oppvarmingsøvelser
– Intervallstart 20.sek.mellom hver løper
– Mellomtid : toppen av Flørlitrappene
– Drikkestasjon på toppen av trappene / MÅL
– Frisk Helseklinikk tilbyr gratis massasje til løperne etter løpet.
 
ETTER LØPET
– Premieutdeling – 1.2.3.plass i herre/dameklasse.
– Enkel mat (gratis)til deltakerne.
– Middag kan kjøpes på Flørli kaffe
– Stor badestamt på kaien (gratis for løperne)
– Det legges stor vekt på høy kvalitet og trivsel både før, under og etter løpet, med god sosial ramme
– After Run på brygga /skolepub/hall
– Vi anbefaler så mange som mulig å bestille overnatting på Fløyrli (se eget punkt om overnatting)

ERNÆRING
Deltakerne må selv sørge for å ha med seg mat og drikke om ønskelig (bekker/vann under løpet). Ved matstasjon og i målområdet gis det saft, ernæringsdrikke, bananer,sjokolade m.m.
Ved målområdet blir det til løperne servert enkel grillmat.På toppen av trappene gis det Coca cola og vann.
 
UTSTYR 
Mat, klær,mobiltelefon til bruk under løpet (ikke dekning under hele løpet) . I et løp som dette kan været skifte brått underveis og det er nødvendig at deltakerne er forberedt på dårlig vær. Vi anbefaler en vinn/vanntett jakke til å ha på seg på toppene.
Informasjon som gis før ,under  og etter løpet  er på norsk.
 
SIKKERHET
Dersom det oppstår en situasjon som krever bistand utenfra benyttes offisielle nødnumre, i tillegg tas det kontakt med løpsleder på oppgitt mobiltelefon (Løpsleder Willy Steinskog tlf.926 10143).
Den enkelte er selv ansvarlig for egen sikkerhet under løpet og for at han/hun er tilstrekkelig forberedt til å gjennomføre løpet. Det vil være forbudssoner mot passering i enkelte deler av trappa (bratteste partier). Den som blir forbigått MÅ vike. Les løpsbeskrivelsen nøye og følg med på den informasjonen som gis på løpets facebook og info før start. Likevel er det viktig at den enkelte deltaker forbereder seg godt, følger merking/skilting og bruker egen vurderingsevne ute i løypa i den aktuelle situasjonen. Slik vil sikkerheten bli ivaretatt på beste måte. Det vil være tilstede helsepersonell i start/målområdet.
NB! Startnummeret MÅ være godt synlig under hele løpet.
 
AVLYSNING
Ved avlysning av vårt arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter. Ved avlysning av løpet på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen force majeure beholder arrangøren startkontingenten.
 
FORSIKRING
Alle deltagere som melder seg på Flørlitrappene Opp må vite om ulike farer og risikoer dette innebærer. Arrangør kan ikke gjøres ansvarlig for noen form for skade som skulle skje løper i tilknytning til arrangementet.
Skade menes her:
– Skade på person 
– Skade på ting. 
 
Arrangør har ikke noe ansvar for evnt. tyveri. Med din påmelding bekrefter du at jeg ikke har eller har hatt sykdommer som kan framkalle akutte anfall, og jeg bekrefter at jeg ikke er påvirket av alkohol eller andre rusmidler under arrangemanget. Som deltaker skal du være klar over at du ikke er forsikret av arrangør Lysefjord Running dersom en ulykke/skade skulle oppstå under arrangementet.
 
PERSONOPPLYSNINGER OG BRUK AV PERSONLIGE BILDER OG SITUVASJONSBILDER
Ved påmelding til vårt arrangement, samtykker du i at ditt navn og bilde vil bli offentliggjort i start- og resultatlister, som også blir lagt ut på web i søkbar form, slik at også tidligere års resultater kan gjenfinnes. Disse listene kan også inneholde opplysninger om aldersklasser og klubbmedlemskap.
 
Persondata og resultater vil bli lagret i vår database i samsvar med bestemmelsene i Personopplysningsloven. Påmelding innebærer samtykke til at situasjonsbilder av deg blir lagt ut på vår hjemmesider og facebook etter arrangementet. Slike bilder vil inngå i vårt fotoarkiv og kunne bli gjenstand for gjenbruk av lignende art, for eksempel tidsskrifter og publikasjoner. Bilder kan også bli brukt i kommersiell sammenheng. Bildene benyttes for og til aviser, tidsskrifter og andre tredjeparter. Ved videresalg av bilder har kjøperen ansvaret for at bruken skjer i samsvar med relevant regelverk.

Lysefjorden er en norsk fjord som ligger i Forsand kommune i Rogaland fylke og  er 42km lang . Lysefjorden Inn Ultramaraton  følger rutenettet til Stavanger Turistforening og er på 62km og har hele 2500 høydemeter. Løpet arrangeres for sjette gang 2.juni 2018 og er Rogalands hardeste ultramaraton. Løpet er ett distanse løp  hvor den som raskest tilbakelegger distansen vinner. Løpet setter store krav til deltagerne, men er en opplevelse du sjeldent får i en idrettskonkurranse. Terrenget er luftig og spektagulært . På selve maraton dagen blir den stille naturen byttet ut med heiarop, en kontrast som ofte gir et adrenalinkick, du vil  allikevel få tilstrekkelig tid med å være  alene med fjellet og fjorden.
 
Løpet veksler fra å løpe nede ved fjorden til de høyeste fjell inn fjorden. Løperne vil se Norges mest populære fjell –  Preikestolen . På andre siden av fjorden vil du  se  Flørlitrappene som har verdens lengste tretrapper på 4444 tretrinn. Videre inn langs ruta vil du se over til Kjerag med sin karakteristiske Kjeragbolt. Løpet passere unike steder som Hengjanenibbå (miniatyr av Prekestolen) og nedlagte gårder som Bratteli og Bakken  som klorer seg fast til fjellsiden. Før du kommer i mål vil løpet passere ett stort vannmagasin som er ett av Norges største energikonsern Lyse nett.
 
Mange  setter seg  mål om løpedistanser  fra noen få km til mange mil. Lysten til å sette seg et tøft mål kommer krypende, løping har den effekten på deg. Endorfiner vil gi deg lyst til å løpe lengre og raskere. Å tøye grenser og stadig å forbedre seg og bli raskere  er ett utrolig kick. Mye sitter i hode, gi aldri opp – mil blir til smil.
 
Den letteste idretten er å løpe, det kan også kombinere med en aktiv hverdag. Du kan gjøre det hvor som helst, når som helst, det er gratis, og risikoen for skader er relativt liten. Mange legger planer og nye mål  – Lysefjorden Inn åpner for påmelding 2.januar 2018.
 
Lysefjord Running står som arrangør av løpet og har som målsetting å gjennomføre dette hvert år. Løpet er av stor interesse, noe vi som arrangør setter stor pris på.
 
Vi er imponert og vil  takke  alle løperne som stiller opp og gjennomfører denne styrkeprøven. En stor TAKK til  teamet som stiller opp  fra tidlig morgen til langt på kveld – de gjør en fantastisk jobb. Takk også til våre samarbeidspartnere og sponsorer  som gjør det mulig å arrangere løpet.
 
Vi ønsker deg god lesning og håper med dette å se deg på deltakerlisten.
 
Med sportslig hilsen
Willy Steinskog
Løpsleder

Distanse: 62 km
Høydemeter: ca 2.500
Underlag: Terreng/vei
Starttidspunkt: Kl.08:30 Oanes Kai
Makstid målgang: 62km.14,5t. Kl.23:00 Lysebotn
 
Det vil være 2 mellomtider under løpet. Ved ca 7km og 25km. Løypa er særs krevende med mange opp- og nedstigninger og krever mye av deltakerne. Underveis vil løpet ha sperretider og en makstid ved målgang. Ultraløpet vil ha sperretider ved Prekestolen Fjellstue, Songesand kai og ved Nordre Stølstjærna.
 
Deltakere som ikke ankommer overnevnte sjekkpunkter på angitt tidspunkt vil ikke få registrert sluttid. Dersom du bryter løpet er det viktig at du gir beskjed umiddelbart til løpsleder.
 
Den enkelte er selv ansvarlig for å ta seg selv tilbake til start-/ målstedet eller steder etter eget ønske. Dersom deltakeren velger å bryte løpet vil sperretiden på Songesand, vil dette være gunstig sted å gjøre det på p.g.a. rutebåt inn til Lysebotn eller tilbake til startområdet.
 
Medalje til alle som fullfører, hovedpremie til 1.2.3. i dame og herreklasse.
 
SPERRETIDER m.m.:
Prekestolen Fjellstue (ca.12km.) 3t.(kl.11:30)
Songesand kai (ca.25km) 7,5t.(kl.16:00)
Nordre Stølstjørna (ca.50km) 12,5t.(kl.21:00)
Makstid målgang: 62km.14,5t. Kl.23:00 Lysebotn.
Etter kl.23:00 vil det ikke gis sluttid, men gjennomført. Etter kl.23:00 vil vårt utstyr ifm.arr.pakkes ned.
 
Matstasjoner
25km. – 49km. – 62km(mål)
Energidrikke – banan – snacks – noe salt å bite i – cola – vann (varierer fra mat til matstasjon)

Ordinær pris kr. 990,
Billettsalget stenger 01.06.17 kl. 18.00
 
Dekker
– Planlegging/klargjøring og organisering m.m.
– Båt fra Lauvik til Oanes (lørdag morgen)
– Medaljer til alle som fullfører
– Frakt av bagg/sekk fra Oanes til Lysebotn
– Matstasjoner
– 2 stk.gel fra squeezy
– Enkel grillmat i målområdet
– Hals`med påtrykk «Lysefjord Running»

– Påmelding åpner mandag 2.januar Kl.18:00 2018.

– Ved påmelding må du godkjenne at du har lest og forstått løpsmanualen.

– Påmeldingen er bindende og det er ikke mulig å selge/overta plass som allerede er tildelt.

– Det gis ingen refusjon ved sykdom, skade, avmelding e.l.

– Alle som er 16 år pr. 31.12.2018/ kan delta.

– Påmeldingen er bindende.

– Maks antall deltakere: 350

– Det settes opp ventelister, ved avmelding blir første man på ventelisten kontaktet

Med buss til Lauvik Lørdag 2. Juni 2018
Fra Sandnes vil det med bil ta ca.30 min.og ca.40.min.fra Stavanger til Lauvvik kai. På kaiområdet har vi parkeringsvakter som hjelper deg.
 
Båt fra Lauvvik til Oanes (Start)
Kl.0745 med ankomst Kl.0755  (kun denne ferjeavgangen inkludert i løpsbilletten)
 
Det settes opp felles busstransport mot betaling fra Sandnes til Lauvvik (Mer informasjon kommer)
 
Etter løpet
– Matstasjon inkl.enkel grillmat (for løperne og stab)
– Premieutdeling (ca.kl.17:30)
– Alle som fullfører løpet vil få tildelt en FIN medalje
– Gode middagsretter kan kjøpes hos Lysefjorden Turisthytte STF
– Speaker – musikk – intervjuer / peisestuen hos Lysefjorden Turisthytte STF
– Kanskje lander basehopperne i målområdet.
Vi anbefaler så mange som mulig å bestille overnatting i Lysebotn.
Lysebotn er ett fantastisk sted og her anbefales at familier og venner møter opp for å hei løperne i mål. Det legges stor vekt på høy kvalitet og trivsel både før, under og etter løpet, med god sosial ramme og speaker.
 
TRENGER DU HURTIG OG BILLIG TRANSPORT UT FRA LYSEBOTN ?
Helgøy Skyssbåt tilbyr alle deltakere som skal ut fra Lysebotn etter løpet  følgende :
Avganger fra Lysebotn:
21:00 Avgang Lysebotn til Forsand/Oanes/Lauvik og Stavanger
 
Pris pr. person;
– Lysebotn – Forsand/Oanes/Lauvvik . 400,- 
– Lysebotn – Stavanger via Forsand/ Oanes/Lauvvik og Stavanger.  500,-

(alle deltakere vil få tilsendt mail om dette tilbudet)
 
Påmelding skjer til post@helgoy.no. Første mann til mølla gjelder. Ved påmelding vil man få en betalingsoppfordring fra Helgøy Skyssbåt. Påmelding er først registrert når betaling er mottatt. Billett blir ikke refundert om den ikke blir benyttet. Dersom man ønsker å overdra/selge plassen sin til en annen passasjer må dette meldes til post@helgoy.no. Om ikke kan vi ikke garantere at man vil få plass på båten.Blir etterspørselen stor ,settes det opp ekstra båt etter kl.21:00
 

TURISTBÅT

-Kl.18:00 fra Lysebotn – Flørli/Songesand/Forsand/Lauvvik www.thefjords.no NB! avgangstiden-har du kommet i mål før turistbåt går fra Lysebotn…

-Det er veiforbindelse fra Lauvik til Sirdal og videre over fjellet til Lysebotn.

 
OVERNATTING I LYSEBOTN
1.  booking@lysefjordenturisthytte.no (målområdet for Lysefjorden Inn)
2. Hauane Bed og Breakfast Lysebotn
3. Kjerag Lysebotn Camping Resort
 
OVERNATTING: PREIKESTOLEN FJELLSTUE JØRPELAND / SANDNES / OANES/
– Preikestolen Fjellstue post@preikestolenfjellstue.no (LINK) (17 km.fra startområdet Oanes)
– Quality Hotel Residence Sandnes
– Lysefjord hyttegrend  (ligger 1km.fra startområdet) Oanes
 

Løpet starter ved Oanes kai kl.0830 og følger vei mot Tau(ca.7km). Ved Heiatjørna er det sti frem til Preikestolen Fjellstue – kupert terreng.
Fra fjellstuen følger du sti mot Prekestolen.Ved Lammatoknuten deler stien seg – følg sti ned bratt bakke inn mot Bratteli og Bakken.
Etter passering Skogavatnet vil du se Hengjande (majestetisk syn). Sti følger videre på snaufjell( fantastisk utsikt ned mot fjorden) før du brått går ned i tett skog og videre til Bratteli og Bakken gård (fantastisk sted).
Fra Bakken går sti ned (steinsatte trapper) før den krysser av til venstre mot Songesand (ulendt terreng-ur).
Fra Songesand følger du vei (ca.5,5 km.) før du tar av mot Helmikstølen (Checkpoint på Helmikstøl)
Videre følg traktorvei (ca.4,5km.) inn Daladalen hvor du passerer Songedal Turisthytte. Traktorvei vil gå over til sti mot Fyljesdalsskaret. (herfra kan du se anleggsvei på motsatt side av dalen).
Videre går sti ned mot Fyljesdalsvatnet for så en lang/bratt bakke opp til vei hvor du tar til høyre (løpets høyeste punkt på ca.700 moh).
Følg anleggsvei(ca.13km.) ned mot Lysebotn- Lysefjorden Turisthytte.
 
Det vil være 2 mellomtider under løpet. Ved ca.7km og 25km.(Songesand kai).
 
Løypa er svært krevende med mange opp- og nedstigninger og krever mye av deltakerne. 
 
Ultraløpet vil ha sperretider ved :
– Prekestolen Fjellstue
– Songesand kai
– Nordre Stølstjørna.
Deltakere som ikke ankommer overnevnte sjekkpunkter før angitt tidspunkt vil ikke få registrert sluttid.
 
Dersom du bryter løpet er det viktig at du gir beskjed umiddelbart til løpsleder. 
 
Den enkelte er selv ansvarlig for å ta seg selv tilbake til start-/ målstedet eller steder etter eget ønske. Dersom deltakeren velger å bryte løpet vil sperretiden på Prekestolen Fjellstue vil det være buss/taxi som kan frakte deg tilbake til startområdet.
Ved sperretiden på Songesand vil dette være gunstig sted å gjøre dette på p.g.a. turistbåt inn/ut fjorden (kostnad dekkes av deltaker) Rekker du ikke båt, henter vi deg med båt – Pris.pr.deltaler:Kr.150,- (husk kontanter)
 
Lysefjorden står for øvrig på verdens UNESCO`s verdensavliste.

BEDRE LØPSOPPLEVELSE MED RETT UTSTYR OG ERNÆRING
Valg av rett utstyr har alt å si for din opplevelse og prestasjon i løpet. Følg oss på vår facebook side for oppdatert informasjon vedrørende anbefalt utstyr.
 
UTSTYR
Mat, klær,mobiltelefon til bruk under løpet (ikke dekning under hele løpet), kart, kompass – allikevel håper vi at T er godt synlig. Løpet vil også bli GODT merket med røde vimpler merket Lysefjord Running. I et langt løp som dette kan været skifte brått underveis og det er nødvendig at deltakerne er forberedt på dårlig vær.
 
ERNÆRING
Deltakerne må ha med seg mat og drikke (mye bekker/vann under løpet. Ved matstasjoner og i målområdet gis det mineralvann (Coca Cola), ernæringsdrikke (Squeezy), chips, nøtter, spekepølse, søtsaker, bananer, vann – vann som gis under løpet blir tatt fra bekker/vann. Tilbudene varierer fra matstasjon til matstasjon. I målområdet gis det enkel grillmat.
 
SIKKERHET
Dersom det oppstår en situasjon som krever bistand utenfra benyttes offisielle nødnumre, i tillegg tas det kontakt med løpsleder på oppgitt mobiltelefon:
(Tlf.926 10143 – Willy Steinskog)

 
Den enkelte er selv ansvarlig for egen sikkerhet under løpet og for at han/hun er godt forberedt til å gjennomføre løpet. Les løpsbeskrivelsen nøye og følg med på den informasjonen som gis på løpets hjemmeside/facebook og info før start (kl.0820). Likevel er det viktig at den enkelte deltaker forbereder seg GODT, følger merket løype (Turistforeningens rutenett merket T) og skilting.
Løypetraseen vil bli merket med røde vimpler med påtrykk Lysefjord Running. Den enkelte må bruke egen vurderingsevne ute i løypa i den aktuelle situasjonen,slik vil sikkerheten bli ivaretatt på beste måte. Det vil være tilstede helsepersonell i start, Preikestolen turisthytte, Songesand, siste matstsajon-Nordstø og i målområdet. Den enkelte deltaker må ha med seg nødvendig medisiner ift.evnt.sykdommer /skader du har fra før.
 
FORSIKRING
Alle deltagere som melder seg på Lysefjorden Inn Ultramaraton, må vite om ulike farer og risikoer dette innebærer. Arrangør kan ikke gjøres ansvarlig for noen form for skade som skulle skje løper i tilknytning til arrangementet.
 
Skade menes her: 
– Skade på person og skade på ting. 
– Arrangør har ikke noe ansvar for evnt. tyveri. 
 
Med din påmelding bekrefter du at jeg ikke har eller har hatt sykdommer som kan framkalle akutte anfall, og jeg bekrefter at jeg ikke er påvirket av alkohol eller andre rusmidler under arrangemanget.
 
Som deltaker skal du være klar over at du ikke er forsikret av arrangør Lysefjorden Inn Ultramaraton / Lysefjord Running dersom en ulykke/skade skulle oppstå under arrangementet.
 
AVLYSNING
Ved avlysning av vårt arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter. Ved avlysning av løpet på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen force majeure beholder arrangøren startkontingenten.
 
PERSONOPPLYSNINGER OG BRUK AV PERSONLIGE BILDER OG SITUVASJONSBILDER
Ved påmelding til vårt arrangement, samtykker du i at ditt navn og bilde vil bli offentliggjort i start- og resultatlister, som også blir lagt ut på web i søkbar form, slik at også tidligere års resultater kan gjenfinnes. Disse listene kan også inneholde opplysninger om aldersklasser og klubb medlemskap.
Persondata og resultater vil bli lagret i vår database i samsvar med bestemmelsene i Personopplysningsloven. Påmelding innebærer samtykke til at situasjonsbilder av deg blir lagt ut på vår hjemmesider og facebook etter arrangementet. Slike bilder vil inngå i vårt fotoarkiv og kunne bli gjenstand for gjenbruk av lignende art, for eksempel tidsskrifter og publikasjoner. Bilder kan også bli brukt i kommersiell sammenheng. Bildene benyttes for og til aviser, tidsskrifter og andre tredjeparter. Ved videresalg av bilder har kjøperen ansvaret for at bruken skjer i samsvar med relevant regelverk.