Ørjan Ravndal er 1972-modell, gift og har  1 + 3 barn. Han bor på Våland i Stavanger men er fra Ålgård.
Han har «alltid» drevet med orientering og langrenn – og likt å løpe i fjellet/på heia.
Driver firmaene SkiOpplevelser og SkogsOpplevelser, i tillegg har han en deltidsstilling som trener for utholdenhet (langrenn og orientering) på Wang Toppidrettsgymnas i Stavanger.

«Jeg skal være bedre forberedt i 2017 enn 2016!»

Forberedelser til Lysefjorden Inn

Høsten 2016 ble det mye sykdom – så kom dessverre ikke i gang med skikkelig kvalitetstrening før medio desember. Men, det er mye tidligere enn året før. Har som mål å løpe minst 40 km pr uke i snitt i vinter (i tillegg til ca 40 km langrenn pr uke) og minst 60 km pr uke fra uka etter Sesilåmi.
Det er vesentlig mer enn før 2016-løpet. En hel del av de 60 km i vår – skal bestå av orienteringsløp – som det alltid har gjort. Ellers er treningsfilosofien forholdsvis enkel. Lytte til kroppen – og tilpasse treningen underveis. Jeg skal være bedre forberedt i 2017 enn 2016!

Viktigheten av fysisk og mental trening

Jeg setter aldri av egen tid til mental trening. Men, den gjøres mens jeg trener fysisk.
Viktigheten av den fysiske treningen er jo opplagt for et slikt løp. Men, hvilken type trening? Min filosofi er enkel: All trening er god trening. Men, majoriteten av treningen bør være spesifikk for hovedmålet. Du må trene på det du vil bli god på – enkelt sagt.

Løpsdagen

Driver allerede nå og grubler på disponeringen: Skal jeg åpne hardt som i fjor – og håpe det holder helt inn? – eller skal jeg åpne roligere og håpe at jeg har mye mer å gi siste delen? På løpsdagen ellers er jeg opptatt av å unngå stress. Spise godt, og være godt forberedt med utstyret/sekken/klær/sko.
Løp Lysefjorden Inn for første gang i 2016. En røff, krevende utfordring – og en fantastisk opplevelse!